Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Annyira kimerült a Hableány-tragédia áldozatainak keresése közben az egyik búvár, hogy átölelve a holttestet, lefeküdt az aljzatra, ott pihent meg.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kemény munkát végeznek a dunai hajóbaleset mentésében részt vevő búvárok, egy egy merülés akár 2 órát is eltarthat, ez pedig rendkívül megviseli a búvárokat, hiszen a sötétben tapogatóznak. Nyíri Iván, a Búvár Szakszövetség elnöke az ATV-nek beszélt a mentés mentésről.

Nyíri azt is elmondta, egyik búvár úgy kimerült a Duna alján egy 1 óra 40 perces merülés során, hogy az áldozatot átölelve feküdt a folyó alján, hogy kipihenje magát.

"Ezek az emberek hősök. Minden nap az életüket kockáztatják. Az egyik búvárunk, amikor kijött a tegnap az egy óra 40 perces merülés után és kihozta az áldozatot a kezében, akkor két órát beszéltünk vele, és elmondta, igazából pszichológusra lenne szüksége." - mondta a búvárszövetség elnöke.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.

Azóta több holttest előkerült, valamennyien dél-koreaiak. A csütörtökön Érdnél talált ember azonosítása még folyamatban van, ő lehet a tragédia 18. áldozata. Ha róla és a Bálnánál előkerült holttestről is bebizonyosodik, hogy a hajóbalesetben halt meg, akkor még 9 embert keresnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!