A sajtóban porschés gyilkosként emlegette R. Gábor Franciaországig menekült, de még az idegenlégió sem fogadta be. Elfogása után hosszú évekre börtönbe került.


Egy Porsche volt minden álma az autótolvaj R. Gábornak, aki a vágyott sportkocsiért megölt egy autókereskedőt a budai parkerdőben 1990 májusában. Később vérfagyasztó részletek derültek ki a kegyetlen gyilkosságról.

R. Gábor ellen korábban több eljárás is indult autólopások miatt, amikor megkívánta a híres német sportkocsit. Több mint 30 évvel ezelőtt egy budaörsi autószalonból próbakörre vitte az egyik Porschét, mellette a kereskedés egyik alkalmazottja foglalt helyet.

Valóságos hajtóvadászat indult a sajtóban porschés gyilkosként emlegette férfi ellen, aki Franciaországig menekült. Ám még a francia idegenlégió sem fogadta be, ugyanis akkor már érvényes volt az a szabály, gyilkosoknak nem ad menedéket a toborzóiroda. R. Gábort még 1990-ben elkapták és Magyarországra szállították, ahol hosszú évekre rácsok mögé került. A bíróságon azzal védekezett, hogy nem akarta megölni az autókereskedőt, csak el akarta lopni az járművet, és véletlenül, dulakodás közben sült el a fenyegetésként használt fegyvere.

„Talán még sikerülhetett is volna neki, ám a gyilkosság miatt a teljes magyar rendőrség őt kereste, az akkor indult új napilapok százezres példányszámain is ő virított a címlapon. Egyértelmű volt, menekülnie kellett” – emlékezett vissza az exnyomozó.

A rendőrök megtalálták azt a garázst, amit a bűncselekmény előtt bérelt ki R. Gábor abból a célból, hogy ott elrejtse a sportkocsit. Bár az autót nem lett meg, rengeteg olyan nyomra bukkantak, ami arra utalt, hogy a holttestet arrafelé rejthette el.

„A tűzoltók ellenőrizték a kis tavakat. A holttest keresése közben meg kellett menteni egy búvárt, mert amikor beleakadt az oszlásnak indult tetembe, rosszul lett. Egyszerűen belehányt a légzőkészülékébe, a légcsövébe ment a szennyeződés, fulladni kezdett, rohamai voltak. Társai hozták a felszínre, azonnal lekapták róla a felszerelést. A helyszínelésen kötelezően részt vevő igazságügyi orvosszakértői csapat tagjai mentették meg az életét” – mondta V. Béla.

Forrás: Blikk

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!