Az énekesnő koncertje után azonnal kést vesz a kezébe, hogy felvágja a Szent István napi kenyereket a Várkert Bazárban.


Tóth Gabi fogja megszegni az augusztus 20-i kenyereket a Magyar Ízek Utcájában, derül ki gasztro-kulturális vásár közleményéből. Az énekesnő közvetlenül az ünnepélyes kenyérszeletelés előtt ad koncertet 17 órától a hagyományosan a Várkert Bazárban tartott rendezvényen, majd 18 órától szegi meg a Magyar Pékszövetség Szent István napi kenyereit.

A Magyar Pékszövetség hagyományaihoz híven, 2023-ban tizenkettedik alkalommal rendezte meg kenyérversenyét. A Szent István napi kenyér kategóriájában a legjobbnak idén a Heim Sütöde Bt. Szent István napi Durumkenyerét ítélte meg.

A háromnapos rendezvényen kóstolhatják meg először az érdeklődők az idei országtortát és a cukormentes országtortát is. A Magyarország Tortája címet a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyének idei győztese a „Kikelet” elnevezésű kreáció lett. A tortát a makói Papp Cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia búzavirágos fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!