A politológus szerint a Fideszben komoly aggodalmat keltett Magyar Péter feltűnése, akinek politikai lehetőségei a következő két hónapban dőlhetnek el. Arról is beszélt, hogy Gulyás Gergely is nagy vesztese lehet az ügynek.


A szerda esti Varga Judit-interjú után a Partizán vendége volt Török Gábor. A politológus első sorban Magyar Péter hatásáról beszélt a magyar politikai életre.

Szerinte kilenc éve nem látott politikai válság van Magyarországon, legutóbb Simicska Lajos „G-napja” után volt hasonló a helyzet. Az elemző szerint szinte biztos, hogy részben a propagandagyár döntése volt, hogy Varga Judit a kapcsolati erőszakkal vádolja meg Magyar Pétert, ugyanakkor szerinte Varga döntése nélkül ez nem történhetett volna meg.

Török felhívta a figyelmet, hogy Magyar Péter hosszú idő óta az első olyan ellenzéki közéleti szereplő, akinek üzenetei a kormányhoz is eljutnak, úgy véli, ez a személyiségének és a témáinak is köszönhető. Ő is messiásvárásól beszélt, ami szerinte az ellenzéki pártok hiteltelenségét is mutatja. A politikai térkép alakulásáról elmondta: Magyar Péter megjelenésével át tudott lépni az ellenzéki unalmon, de ezzel együtt szerinte éppen az ellenzék elől vihet el szavazatokat – elsősorban a Momentum, de kisebb részt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt vagy más kisebb pártok elől is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!