A politológus ugyanakkor azt gondolja, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szavazók aggodalma is elillant. Bár azt is mondja: a Fidesz bázisát csak minimálisan veszélyeztette a Magyar Péter-jelenség.


A Partizán adásának vendége volt szerda este Török Gábor. Az adás címe már eleve sokatmondó volt: Zűrzavar vagy fegyelem van a Fideszben a kampányfinisben? Az interjú nagy része is erről szólt, azaz hogy mennyire és milyen módon tud mozgósítani szavazókat a legnagyobb párt a kampányfinisben. Szóba került az is, hogy az elmúlt hetekben Orbán Viktor és csapata szokatlanul sok mindent megmutatott a kampány földi halandónak máskor nem látható részéből.

Gulyás Márton többek között azt kérdezte, hogy a Fidesz potenciális szavazóit elbizonytalaníthatja-e, hogy a tévében azt látják, Magyar Péter többezres, adott esetben tízezres politikai demonstrációkat tud tartani akár vidéki városokban is.

Török Gábor kifejtette, hogy nagyjából egy hónapja úgy gondolja, hogy „a királyi udvar megnyugodott”. Szerinte „a kegyelmi botrányt és Magyar Péter első szerepléseit követően volt egy izgatottság, aggodalom még a legfontosabb szereplők között is. De ez nagyjából egy hónappal ezelőtt szerintem elillant. Onnantól, hogy látták, hogy van terv, van stratégia, ez ott megszűnt”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!