A nevek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, de egy hamarosan megjelenő könyv valószínűleg pontot tesz a találgatásokra.


Meghan Markle egy új könyvben azzal vádolja a királyi családot, hogy rasszista megjegyzéseket tettek fiára, Archie-ra. Ha igaz az állítás, az alapjaiban rázhatja meg az uralkodó családot.

Harry herceg és Meghan sokkolta a világot, amikor leültek Oprah Winfrey-vel egy mindent feltáró interjúra a királyi családban töltött idejükről.

Omid Scobie udvari író, akinek új könyve, a Végjáték kedden jelenik meg, azt állítja, hogy Meghan levelet írt Károly királynak, amelyben aggodalmát fejezte ki két királyi személy miatt, akik a megjegyzéseket tették. Ez a levél 2021 tavaszán íródott, miután ő és Harry leültek Oprah-val a már említett interjújukra. Károly állítólag azt akarta, hogy a válaszlevelei kifejezzék, érzése szerint a megjegyzések „nem voltak előítéletesek”.

A két megvádolt személy nevét nem hozták nyilvánosságra a The Sunnak kiszivárgott másolatban sem. Scobie azt mondja, ismeri a neveket, de „az Egyesült Királyság törvényei megakadályozzák, hogy elmondjam, kik voltak”.

Nem világos, hogy a második személy családtag volt-e vagy csupán királyi alkalmazott, mindenesetre a királyi háztartás tagja.

Az Oprah-val készített interjújuk után Harry azt állította, hogy nem rasszistának, hanem tudattalanul elfogultnak nevezte a királyi családot az ITV-nek adott interjújában. Hozzátette: „A különbség van a rasszizmus és a tudattalan elfogultság között. Ha rámutattak arra, hogy egyénként vagy intézményként tudattalanun vagy elfogult, akkor lehetőséged van tanulni és fejlődni belőle annak érdekében, hogy a megoldást találj. Ha ez nem történik meg, akkor a tudattalan elfogultság már a rasszizmus kategóriájába kerül.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!