Nagy biztonsági kockázatot jelentenek az azonosítatlan repülő tárgyak, mivel valószínűleg ismeretlen, külföldi hadi technológiai fejlesztések eredményei.


Az amerikai Pentagon egy új irodát állított fel júliusban azért, hogy a beazonosítatlan repülő tárgyakról érkező bejelentéseket összegyűjtsék. Nemcsak a levegőben, hanem a vízben és az űrben érzékelt azonosítatlan tárgyakról szóló beszámolókat is megvizsgálják, és csak idén már több száz bejelentést kaptak, de egyelőre egyik sem jelent bizonyítékot földönkívüli létformákra - írja a The Guardian.

Az iroda célja az is, hogy csökkentsék annak a kockázatát, amit a katonai repülőgépek és létesítmények találkozása jelent ezekkel az ismeretlen tárgyakkal, illetve hogy minél előbb ki tudják deríteni az eredetüket.

A The Guardian felidézte, hogy idén májusban az amerikai kongresszus több mint 50 év után meghallgatást tartott a témában, mivel akár földönkívüliekről, akár korábban nem ismert, orosz vagy kínai technológiáról van szó, az ilyen tárgyak biztonsági kockázatot jelentenek az ország számára.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!