Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság elnöke arról beszélt a delegáció tagjainak, hogy a magyar gazdaság ellenállt a gazdasági válságnak és a jelentős inflációnak.


Ellenséges fogadtatásban részesültek Budapesten a küldöttség tagjai, egyes képviselőket szándékosan megrágalmaztak - ez áll az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának (CONT) májusi magyarországi tényfeltáró missziójáról készült jelentéstervezetében, amelyet a Népszava szerzett meg. A jelentést a szakbizottság tagjai jövő hétfőn vitatják meg, majd néhány héten belül véglegesítik.

Az összefoglalóban arról írnak, hogy ugyan tapasztaltak néhány pozitív fejleményt is Magyarországon, de továbbra is várják, hogy a nemrégiben felállított Integritás Hatóság konkrét megállapításokkal álljon elő a magyarországi korrupcióról. Bíró Ferenc, a hatóság elnöke azonban arról beszélt a képviselőknek, hogy szerinte az emberek korruptak, nem a rendszer.

A bizottság szerint Windisch László, az Állami Számvevőszék vezetője is csak politikai nyilatkozatokat tett ahelyett, hogy magyarázatot adott volna a szervezet elmúlt években folytatott tevékenységére.

Az Országgyűlés kormánypárti képviselőivel való találkozásról megjegyzik, hogy Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a magyar gazdaság ellenállt a gazdasági válságnak és a jelentős inflációnak. Navracsics Tibor pedig elismerte, hogy létezhet ugyan kormányzati diszkrimináció az uniós források elosztása során, de szerinte ez nem rendszerszerű jelenség.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!