A fiatal édesapát megműtötték, vért gyűjtöttek számára, de semmi sem segítette. Rusvai Miklós infektológus szerint bárkinek a bőrfelületén ott lehet a vírus.


Meghalt az a fiatal édesapa, akinek a szervezetét húsevő baktérium támadta meg. Halála előtt kilenc nappal fordult orvoshoz, majd kórházba került.

Gyorsan épült le a szervezete, eltűntek az izmai és a bőrét is pótolni kellett. A baktérium előbb a szöveteit támadta, majd a vérbe kerülve a szerveit rongálta. A család bízott a felépülésben, és sokan segítettek, mikor vért kellett adni a beteg részére. Ám a beavatkozások nem segítettek, és az édesapa elhunyt.

A család egyik ismerőse a Blikknek azt mondta:

A 33 éves férfi Dunakeszin élt feleségével és gyerekével. A Rendőrtiszti Főiskolára járt, 2016 óta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozott.

Decemberben 29-én derült ki, hogy húsevő baktériumot találtak a testében. Az egyik karját megműtötték, hogy kitisztítsák. A lap információja szerint a férfi a két ünnep között ment orvoshoz magas lázzal és erős karfájással. Ott az informátor szerint félrediagnosztizálták, mert ínhüvelygyulladást állapítottak meg és hazaküldték. Ezt követően ment a váci kórházba, ahol elhunyt.

Azt nem tudni, hogyan került a szervezetébe a baktérium. Az ismerős szerint: "Folyamatosan azon dolgoztak az orvosok, hogy megmentsék a karját. A családja abban a hitben volt, hogy a legrosszabb az lehet, ha levágják a karját. Arról addig nem volt szó, hogy meghalhat, ezért fel sem tudtak készülni rá lelkileg".

A húsevő baktérium bárkinek a bőrfelületén ott lehet, akkor lesz baj belőle, ha sebfertőzéssel bejut a szervezetbe. Rusvai Miklós infektológus elmondta: "Azért olyan ritka a húsevő baktériummal történő fertőződés, mert csak abban az esetben van ilyen súlyos következménye, ha a baktérium maga is fertőzött. Attól kezdve hívják húsevő baktériumnak, hogy megtalálják benne ezt az idegen kórokozót, vírust, ami a baktériumnak alapvetően nem a normális összetevője".

A probléma a seb környékén jelentkezik: a szövetek feloldásával, ami súlyos fájdalommal, gyulladással, elfeketedő izmokkal és bőrrel jár. A méreganyagok is nagy gondot okoznak. A bajt megelőzni nem lehet, ilyenkor a gyors kezelése a legfontosabb, mert az antibiotikum, infúzió és vérátömlesztés segíthet.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!