Egy amerikai fiú néhány órával azután, hogy torokgyulladást diagnosztizáltak nála, majdnem meghalt. Három hónapot töltött lélegeztetőgépen. Az orvosok csak egy százalék esélyt adtak neki a túlélésre.


Mason Jones egy átlagos 15 éves srác volt, aki Nyugat-Virginiában élt, barátaival töltötte az idejét, biciklizett és videojátékozott.

Miután azonban rosszul kezdte érezni magát, édesanyjával, Charde McMillannel elmentek az orvoshoz, hogy kiderítsék, miért fáj a torka, és miért fáradt - írta az UniLad.

Kórházba szállították, mivel szervi elégtelenség és szepszis lépett fel nála, vagyis amikor az immunrendszer túlreagál egy fertőzésre, és elkezdi károsítani a szervezet saját szöveteit és szerveit.

Masont a Charlotteville-i University of Virginia kórházba kellett szállítani, és három hónapot töltött lélegeztetőgépen. Az orvosok csak egy százalék esélyt adtak neki a túlélésre.

- mondta Charde a Daily Mailnek.

Masonnál streptococcus toxikus sokk szindrómát (STSS) diagnosztizáltak nekrotizáló fasciitissel, és gyorsan szepszist kapott.

A nekrotizáló fasciitis egy gyorsan terjedő fertőzés, amelyet "húsevő" baktérium okoz, és minden ötödik beteg meghal.

Emiatt Masonnak több bőrátültetésre és a kórház speciális egységeinek gondozására is szüksége volt.

Végül 2023. június 6-án az orvosoknak amputálniuk kellett Mason mindkét kezét és mindkét karjából körülbelül négy centimétert. Kevesebb mint két héttel később, nem sokkal a 16. születésnapja előtt Mason mindkét lábát le kellett vágni, közvetlenül a térd alatt.

Miközben Mason megpróbál új életéhez alkalmazkodni, és még mindig további ellátást keres, a családja létrehozott egy GoFundMe oldalt, hogy segítséget kérjen a gyógyulásához. Az oldal részletesen bemutatja, hogyan történt az eset, és eddig valamivel több mint 40 000 dollárt gyűjtöttek össze.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!