Palya Tamás, a gimnázium elbocsátott pedagógusa nem csak volt iskolájától búcsúzott. Ezentúl másként fog megélni, ami bár felszabadító, de ijesztő is számára.


Mi is beszámoltunk róla, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai ballagási tablót állítottak össze a távozó kollégáikról, amelyről kiderül, hogy összesen 17-en távoztak a tanév végére az iskolából. Tavaly év végén a Karinthy több tanárát is kirúgták amiatt, mert részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

Hasonló módon köszöntek el a pályát elhagyó tanároktól egy budakalászi iskolában is.

Most pedig a budapesti Kölcsey Ferenc gimnázium távozó oktatóiról készült egy tabló. A hírt Palya Tamás osztotta meg közösségi oldalán. A fotóhoz csak annyit írt:

A gimnázium egykori tanárát korábban azért rúgták ki, mert részt vett a polgári engedetlenségben. Vele együtt több pedagógust is elbocsátottak, mert többször is felszólaltak az oktatás problémái ellen - írja a Telex.

A tablón pedig azok a tanárok is szerepelnek, akik maguk mondtak fel, és a következő tanévben már nem tanítanak az iskolában.

Palya Tamás a közösségi oldalán egy napja jelentette be, hogy ezzel a tanévvel véget ér az iskolai oktatói pályája. Szeptembertől már nem egy iskolában folytatja az oktatást. Mint írja:

„10910 nappal ezelőtt, 1993. augusztus 16-án lett először munkaviszonyom, tanárként. Ez két hétig, a kirúgásom miatt szünetelt, de ma végleg véget ér. Ma jár le a szerződésem a Scheiber Gimnáziummal, amit nem hosszabbítok meg. Nem szeretnék a státusztörvénnyel súlyosbított magyar közoktatási rendszerhez tartozni.

Holnaptól a magam ura vagyok, egyéni vállalkozóként csak magántanítással foglalkozom. Egyszerre felszabadító, de egy kicsit ijesztő is ez. Eddig mindig alkalmazott voltam, hó végén jött a fizetés. Ennek most vége, de az elmúlt hónapok alapján tudom, hogy matematika-kémia szakos magántanárként meg tudok élni. Sajnos. Hiszen egy normális oktatási rendszerben nem lehetne ebből megélni, hiszen egy normális oktatási rendszer MINDEN gyereket felkészít és nincs szükség magántanárokra. Ettől most nagyon messze vagyunk, sőt ettől egyre távolodunk.

Tegnap a diákoktól búcsúztam, hiszen tegnap volt a (volt) osztályom érettségi bankettje, ma pedig a Kölcseyben vettem részt a tanári közös főzésben. Két nap, nagyon jó élmények. Csak a szépre emlékezem. Ez már akkor is szép, ha holnap nem lesz tovább.” (PG Csoport)”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!