Összesen 17-en távoztak a tanév végére az iskolából. Egyre több iskolában készül hasonló tábló a pályát elhagyó pedagógusokról.


A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai is ballagási tablót állítottak össze a távozó kollégáikról, amelyről kiderül, hogy összesen 17-en távoztak a tanév végére az iskolából. Tavaly év végén a Karinthy több tanárát is kirúgták amitt, mert részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

"Azt gondoltuk, hogy a távozók arcát is megmutatjuk az embereknek, hogy szembesülhessenek azzal, hogy hány tanár hagyja el az iskolát. Ideje szembenézni azzal, hogy nem csak úgy mondjuk, hogy felmondunk, hanem ezt egyre többen meg is lépjük. Emellett arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy számos iskolában a tantestület jelentős része távozik, mint ahogy nálunk is” - mondta a 444-nek a tablóról az egyik távozó pedagógus. Véleménye szerint nem is az a lényeg, hogy az eloitgimnáziumokban nem lesz, aki tanítson, hanem sehol sem az országban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskolában is rendhagyó ballagási tablóval készültek a távozó pedagógusoknak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!