Egy nőt arra is rávett, hogy eladja a saját házát. Tőle több mint 10 millió forintot zsákmányolt.


Többrendbeli csalás és zaklatás miatt indult eljárást a Komáromi Járási Ügyészség egy férfivel szemben, aki az internetes megismert nőket vert át - írja szerdai közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a csaló

A nő több részletben, összesen 10.650.000 forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket. A férfinak azonban ilyen szándéka nem volt.

Ettől a nőtől pénzt is kért kölcsön, illetve ruhát vásároltatott magának, telefonszámlát fizettetett ki úgy, hogy a kölcsön visszafizetését ígérte. Így összesen 10.926.172 forint kárt okozott neki. Miután a nő rájött, hogy becsapták, a férfi megfenyegette.

Hat további nőtől egy szemműtétre kért és kapott is kölcsön. Az operációra azonban nem volt szüksége, a kölcsönt nem is akarta visszaadni. Így 290.000 - 1.850.000 forint közötti kárt okozott.

A kilencedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint 1.790.000 forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje, és kötelezze a sértettek kárának megtérítésére.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!