Ő adott megbízást hétfőn a földmunkák elvégzésére, és a nyomozók szerint az utasításai alapján mélyebbre ástak le, mint ami a tervekben volt megszabva. Emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják.


Letartóztatták annak a cégnek az ügyvezetőjét, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának közvetlen közelében - írja a Maszol.ro. A férfit emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják.

Ahogy mi is beszámoltunk róla,

A cégvezető korábban azt mondta a tragédia kapcsán, hogy egy figyelmeztetést helyeztek el kívülre, hogy senki ne menjen be, és nem is tudta, hogy az épületben bent vannak a diákok.

A most letartóztatott cégvezető a nyomozók szerint közvetlenül koordinálta a földmunkákat, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat.

A cégvezető hétfőn adott megbízást a földmunkák elvégzésére, egy kotrógéppel dolgoztak, a csatornabekötést a székelyudvarhelyi városháza által októberben kiadott engedély alapján végezték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!