Pénteken, Brestben áll bíróság elé az a 31 éves francia nő, aki a júniusban egy belógatott tábla miatt tömegbalesetet okozott a Tour de France francia kerékpáros körversenyen.

Kapcsolódó

Egy szurkolói tábla okozott tömegbalesetet a Tour de France-on

A hajrára is maradt egy óriási bukás.

A bukás Landerneau városának egy keskeny útján, a célvonal közelében történt, amikor a nő egy táblával jelenet meg, hogy a tévén keresztül így üzenjen a németországi rokonoknak.

Azonban nem vette észre, mennyire belóg a pályára, így a németek négyszeres időfutam-világbajnoka, Tony Martin beleakadt és elesett. A bukásban több tucat versenyző érintett volt, köztük a spanyol Marc Soler, aki mindkét karját eltörte.

A nő ezután elmenekült a helyszínről, és négy napig bujkált és csak azután adta fel magát. A jelentések szerint a nőt 23 ezer dollár (15 ezer euró) pénzbüntetésre és akár egy év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A vádlott - akinek kilétét a gyalázkodások elkerülése végett még mindig titokban tartják - azt mondta az ügyésznek, hogy szégyelli ostobaságát.

A Tour de France szervezője fontolóra vette, hogy beperli a nőt, végül a helyzet megnyugtatása érdekében úgy döntött, hogy eltekint ettől.

A profi kerékpárosok szakszervezete, a CPA azonban kitart a per mellett, és 1 euró szimbolikus kártérítést követel, ezzel is üzenetet küldve azon szurkolóknak, akik hasonló veszélyes helyzetet teremtenek egy-egy viadalon.

Egy sportoló hónapokig készül a versenyre, egyszerűen elfogadhatatlan, hogy valaki a népszerűség érdekében egy pillanat alatt szétzúzza a munkáját

- mondta Gianni Bugno elnök.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!