A világbajnok Julian Alaphilippe nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny két tömegbukást hozó nyitószakaszát szombaton.

Az első etapon a Brest és Landerneau közötti 197,8 kilométeres táv több versenyzőn is kifogott. Kevesebb, mint 46 kilométerrel a cél előtt a Jumbo-Visma egyik kerékpárosa, a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin felakadt egy szurkoló betartott tábláján és elesett. A bukásban több tucat versenyző érintett volt, a mezőny legelejében történt baleset után szerencsére csak egy bringásnak kellett feladnia a versenyt.

Timpiste i lár an peloton agus muid ag druidim i dtreo dheireadh Staid 1 ????

Uh oh - a supporter's sign knocks Tony Martin and many many others off their bikes! #TDF2021 @LeTour pic.twitter.com/1ao5m8S5xS

- Spórt TG4 (@SportTG4) June 26, 2021

A hajrában a lejtmenetben ismét tömegbukás történt, többen a vízelvezető árokba zuhantak. A súlyos sérülés után a Tourra visszatérő négyszeres győztes Chris Froome sokáig ült a földön, ám végül be tudta fejezni a szakaszt.

Another crash .. Froome is still down pic.twitter.com/eiUZQL8aIV

- T. N (@T_dot_N) June 26, 2021

A harmadik kategóriás emelkedőn lévő befutóig 2300 méter volt vissza, mikor Julien Alaphilippe korai támadása bontotta meg a sort, a francia világbajnok végül nyolc másodperccel előzte meg az összetett esélyesek csoportját.

Végeredmény - Tour de France, 1. szakasz, Brest-Landerneau 197,8 km:

1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) 4:39:05 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, BikeExchange) 8 másodperc hátrány
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!