Magyar szerint Orbán „hazaáruló mondatait nem lehet félreérteni”. Sőt, szerinte a politikai igazgató ezzel meggyalázta az 1956-os szabadságharcosok emlékét.


A napok óta tartó botrány közepette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólalt Orbán Balázs Mandiner-interjúja kapcsán.

Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy

és felhívta a figyelmet Orbán Balázs korábbi pontosítására. Gulyás hangsúlyozta: „1956 hősei a magyar nemzeti panteon legdicsőbbjei közé tartoznak”, amit a fideszes politikusok eddig is következetesen hangoztattak.

Bejegyzésében kitért Magyar Péterre is, akiről azt állította, hogy „a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt”.

Nem maradt ki a kritika Gyurcsány Ferenc felé sem, akiről azt írta, hogy „a tiltott önkényuralmi jelképek közül a vörös csillagot akarta legalizálni”, és arra is emlékeztetett, hogy Gyurcsány feleségének nagyapja részt vett Nagy Imre kivégzésében.

– fakadt ki Gulyás, és hozzátette: „Ebből elég!”

A miniszter szerint Orbán Balázs az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett a magyar közéletben, és egy félreérthető, de általa azonnal tisztázott nyilatkozat nem változtat ezen. Bejegyzéséhez egy közös fotót is mellékelt Orbán Balázzsal.

Nem sokkal később Magyar Péter is reagált Gulyás posztjára egy kommentben, ahol keményen nekiment a miniszternek:

– kezdte írását, majd hangsúlyozta, hogy szerinte Orbán Balázs „hazaáruló mondatait nem lehet félreérteni”.

Magyar szerint a politikai igazgató ezzel meggyalázta az 1956-os szabadságharcosok emlékét, köztük Brusznyai Árpádét, Mansfeld Péterét, Tóth Ilonáét és a nemrégiben elhunyt Wittner Máriáét is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!