A délutáni tüntetéseket követően megint a Karmelitához akart vonulni a tömeg, de a Dísz térnél rendőrsorfal állta útjukat.


Több tüntetés zajlott ma egymás után a fővárosban, kezdve a Bazilikától induló menettel, amely a Paréament közelébe jutott el, és ott ért véget a rendezvény. A tömeg ezután a Clark Ádám térre vonult, ahol 19 óra körül érkezett meg a menet eleje az Alkotmány utcából. „Diktátor”, „Budavárból, Budavárból, gyertek le!” – skandálták a tüntetők, itt nem volt már színpad, a tüntetők a Kossuth nótát énekelték többek közt.

Közben a Clark Ádám téren lezajlott a második és a harmadik tüntetés is.

A téren Pankotai Lili azt mondta, megnyitja a negyedik tüntetést, és mindenkit felszólított, hogy menjen fel a Karmelitához.

„Menjünk fel!” – válaszolt a tömeg.

Ezután elindult és a Várba vonult a tömeg egy része, ám fotósunk szerint sem őket, sem a tüntetőket nem engedték a Várba a rendőrök. Pontosabban rendőrsorfal várta a tüntetőket a Dísz téren, így nem tudnak a Karmelitához vonulni, még megközelíteni sem.

A Karmelitánál van már Hadházy Ákos, Jámbor András, Lőcsei Lajos parlamenti képviselők is.

A tüntetők hátrébb nyomták a rendőröket, „gyerekeket bántasz”, „szégyelld magad” – hangzottak el a diákok részéről. A rendőrök arra szólították fel őket, hogy lépjenek hátrébb, mert jogellenes a magatartásuk, ha ezt nem teszik, megvalósítják a hivatalos személy elleni erőszakot. Tömegoszlatást és így könnygázt is használhatnak.

A diákok azt skandálták, hogy „hazaárulók”, majd azt, hogy „Üljetek le”, és a nagy része le is ült. „Itt maradunk” – kiabálták a rendőröknek. "Bűnözőket védtek" - tették hozzá...


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!