A napokban megtartott konferencia résztvevői szerint 'galaktikus állatkertben' élünk, az idegenek pedig csendben figyelemmel kísérnek minket.


A Daily Mail számol be néhány tudós legújabb felfedezéséről, miszerint

egy galaktikus "állatkertben" élünk mindannyian, ahol idegen lények figyelnek minket.

Ezen a héten Párizsban gyűltek össze a kutatók a METI nemzetközi találkozóra, ahol megvitatták annak lehetőségét, hogy miért nem találtuk meg eddig az idegen civilizációk egyértelmű jeleit. Néhányan azt mondják: azért, mert az idegenek előbb találtak minket, és szándékosan elbújnak előlünk. A METI International (Messaging Extraterrestrial Intelligence) által szervezett napos eseményt minden második évben Párizsban tartják.

Annak ellenére, hogy évtizedek óta keressük, még sosem nem volt kapcsolatunk a földönkívüli civilizációkkal. A velük való első kapcsolatfelvétel alapvető protokollját ezzel szemben már az 1980-as években bevezették, de ezek csupán iránymutatások, nem pedig a helyzet kezelésére vonatkozó cselekvési terv.

Dr. Seth Shostak, aki a Földön Kívüli Hírszerzési Intézet (SETI) munkatársa az eseményen kiemelte:

a meglévőnél részletesebb cselekvési tervet kell bevezetni.

Tavaly novemberben azt mondta, hogy az idegenek érkezésére adott jelenlegi válaszunk olyan lenne, mint amit egy ősember reagálna arra, ha az Egyesült Államok légierője megjelenne előtte.

A szakértőcsoport végül arra jutott, hogy ezek az intelligens idegenek szándékosan elvágnak minket az igazságtól, mert az emberek egyszerűen nem tudnának megbirkózni a létezésük tényével.

„Valószínűnek tűnik, hogy a földönkívüliek galaktikus karanténokat alakítottak ki, mert rájöttek, hogy kulturális szempontból zavaró lenne számunkra, ha megismernénk őket” - mondta Jean-Pierre Rospars, az Institut National de la Recherche Agronomique tiszteletbeli kutatási igazgatója.

"Nincs okunk azt gondolni, hogy az emberek elérték a lehető legmagasabb kognitív szintet. Magasabb szintek alakulhatnak ki a Földön a jövőben, és már máshol is elérhetők"

- tette hozzá, utalva arra, hogy a földönkívüliek szerinte jóval okosabbak nálunk.

A galaktikus csend megszüntetésére, a dialógus fonalának elindítására a kutatóknak már terve is van: azt mondják, egyszerűen közvetlenebbnek kell lennünk az idegenekkel.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!