Egy újságíró és egy katonaorvos azt állítja, hogy „idegen lények” holttesteire bukkantak, a szakértők szerint azonban csak manipulált emberi maradványokról van szó.


Tudósok szerint szó sincs róla, hogy az ufológusok által a napokban a mexikói kongresszus előtt bemutatott testek földönkívüli lényektől származnának, hanem azok egyszerűen manipulált emberi maradványok – írja a Live Science.

A napokban bejárta a világsajtót a hír, miszerint Jaime Maussan mexikói újságíró, ufológus és José de Jesús Zalce Benítez katonaorvos szeptember 12-én bemutatott két, általuk „idegen testnek” nevezett leletet a mexikói kongresszus előtt. Ezek a testek egy méternél kisebbek, vékonyak, és aránytalanul nagy fejjel rendelkeznek.

Maussan a Live Science-nek küldött e-mailjében azt írta, ezeket a testeket már nyilvánosságra hozták 2017-ben és 2018-ban, és abban az időben a tudósok úgy ítélték, hogy ezek a testek manipulált emberi testrészekből állnak. Ám Maussan szerint azóta több teszt is kimutatta, hogy a testek nem emberiek. „Soha nem mondtuk, hogy ezek a testek feltétlenül földönkívüli eredetűek, csak azt, hogy nem emberiek” – közölte a mexikói ufológus. Hozzátette, bizonyítékot találtak ozmium és kadmium elemekből készült implantátumokra a testekben, és ez a technológia 1000 évvel ezelőtt ismeretlen volt.

„Mindez teljes nonszensz” – így reagált Maussanék állításaira Rafael Bojalil-Parra, a mexikóvárosi Metropolitan Autonomous Egyetem (UAD) kutatási igazgatója a Live Science-nek. Bojalil-Parra közölte, az UAD-on nem végeztek DNS-tesztet a szóban forgó két testen. Azokat egy úgynevezett szén-14-tesztnek vetették alá még 2017-ben, de az egyetemet szerződés kötelezi arra, hogy nem hozhatja nyilvánosságra az eredményeket.

David Anderson antropológus szerint a szén-14-es kormeghatározás haszontalan lenne, ha a testek idegenek lennének. „A radiokarbonos kormeghatározás a 14-es szénatomokon alapul, amelyek akkor keletkeznek, amikor a napsugárzás a Föld felső légkörét éri. Földönkívüli lények radiokarbonos kormeghatározásához tudnunk kellene, mekkora a 14-es szénatom termelési sebessége az ő szülőbolygójukon” – mondta Anderson.

„Szomorú látni, hogy Jaime Maussan jól megcáfolt állításai visszatérnek az internetre” – mondta Andrew Nelson, az ontariói Western Egyetem antropológiai tanszékének tanszékvezetője a Live Science-nek. Hozzátette:

Nelson azt is kifogásolja, hogy miközben Maussan azt állítja, CT-, C-14- és DNS-bizonyítékokkal is rendelkezik, ezeket nem tette elérhetővé a tudományos közösség szakértői számára. Emellett az is kérdéseket vet fel, hogy ha ezek a maradványok valóban 1000 évesek és Peruból származnak, hogyan hagyták el az országot és kerültek Mexikóba – ennek ugyanis súlyos jogi következményei lehetnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!