Egy "magas rangú kormányzati forrás" beszélt a portálnak arról, hogy a látogatáson a magyar fél azt szeretné közölni, hogy semmi gond nincs Magyarországon a demokráciával, ezt pedig a svédeknek is tudomásul kell venniük.


A magyar kormány továbbra is azt várja, hogy Svédország NATO-csatlakozásának megszavazása előtt vagy Ulf Kristersson svéd kormányfő vagy Tobias Billström külügyminiszter Budapestre jöjjön és találkozzon Orbán Viktorral vagy Szijjártó Péterrel - ezt mondta egy „magas rangú kormányzati forrásként” megnevezett személy a Szabad Európának.

A forrás szerint a magyar fél a látogatáson elmondaná, hogy semmi gond nincs Magyarországon a demokráciával és az emberi jogok érvényesülésével és szeretnék, ha ezt a svédek is tudomásul vennék. Amíg ez nem történik meg, addig a ratifikáció távolabb van, mint valaha.

Szóba jöhet még esetleg egy EU-csúcson vagy más bilaterális esemény keretében megtartott kétoldalú találkozó is, de a magyar kormány kifejezetten a budapesti helyszínt preferálja.

- magyarázta a portálnak egy diplomata.

Erre válaszul a lap által megszólaltatott forrás csak annyit mondott, hogy


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!