Az elmúlt három idényben rendre négyes döntőbe jutott Sopron rossz előjelek után utazott el Franciaországba: szombaton 82-59-re kikapott hazai pályán a török Fenerbahcétól, majd a hétfői edzésen Nevena Jovanovic és a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia összeütközött egymással, és mindketten elveszítették az eszméletüket.

Kapcsolódó

Mentő vitte kórházba a két soproni kosarast, akik ütköztek edzésen

Elvesztették az eszméletüket, eltört az orruk.

A kórházi diagnózis szerint súlyos agyrázkódást szenvedtek és az orruk is eltört, Fegyvernekyé szilánkosan. Gáspár Dávid vezetőedzőnek emiatt mindössze nyolc játékos állt rendelkezésére Mont-de-Marsanban.

Az MTI tudósítása szerint első negyedben mindössze tíz pontot dobott a csapat, miközben 26-ot kapott, de ettől nem rogyott meg. A második szakaszra feljavult a védekezése, ennek eredményeként ekkor sok hazai dobás volt pontatlan, a lepattanók pedig a saját gyűrű alatt szinte mindig a soproniaké lettek. Elöl is rendezte sorait a magyar együttes, amely egy 9-0-s sorozattal jelentősen faragott a hátrányából, majd még közelebb került vendéglátójához.

A harmadik negyed 34-31-es hazai vezetésről indult, de nem csökkent tovább a különbség, hanem a magára talált Landes megint meglépett, a Sopron pedig csak 54-39 után tudott megint valamelyest felzárkózni.

A negyedik negyed 55-46-os állásnál kezdődött, a magyar csapat gyorsan feljött öt pontra, majd sok volt a hiba mindkét oldalon, azután két francia középtávoli kísérlet ért célt. Hét perc alatt mindkét oldalon csak négy-négy pont született, ez pedig a gyakorlatilag telt házas közönség és fúvószenekar által is végig támogatott hazaiaknak kedvezett, akik végül magabiztosan nyertek.

A csoportban február 19-én és 23-án még egy-egy mérkőzést játszanak, ami befolyásolja a sorrendet, de a soproniak honlapjának tudósítása szerint a magyar csapat továbbjutása a legjobb nyolc közé már biztosított.

Női kosárlabda Euroliga, B csoport, 14. forduló

Landes (francia) - Sopron Basket 61-52 (26-10, 8-21, 21-15, 6-6)
a magyar csapat legjobb dobói: Határ 16 pont, Brooks 16, Williams 8

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!