Egy tapasztalt mentős elmondta, hogy a kiszivárgott információk alapján mi történhetett a börtönben az orosz ellenzéki politikussal.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, 47 éves korában - a börtönben - meghalt Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki politikus. Az első hírek szerint séta közben lett rosszul és az orvos már csak azt tudta megállapítani, hogy meghalt. Ugyanakkor előző nap a harpi büntetőtelepről videó kapcsolaton keresztül jelentkezett be a kovrovi bíróságra, és a beszámolók szerint jó hangulatban volt.

Navalnij édesanyja szombaton kapott értesítést a fia haláláról. A holttestet Szalehardba vitték, de mikor az asszony megérkezett, a hullaház zárva volt. A hatóságok azt közölték, hogy csak akkor adják át a politikus testét, ha a boncolás befejeződött. Navalnij szövetségesei úgy vélik, hogy szándékosan tarják vissza a holttestet, hogy "eltüntessék a nyomokat". Azt követelték, hogy "azonnal" adják ki a családjának az elhunyt holttestét.

A Daily Mail cikke szerint a holttesten zúzódások láthatók, ami arra utalhat, hogy lefogták, miközben rohamot kapott.

Sokan úgy vélik, hogy Navalnijjal Putyin parancsára végeztek.

A lap cikke szerint egy független hírügynökség úgy tudja, hogy a szalekhárdi mentőszolgálat egyik mentőse arról számolt be, hogy zúzódásokat találtak Navalnij testén, amely jelenleg rendőri felügyelet alatt a szalekhárdi kerületi klinikai kórház hullaházában van.

"Általában a börtönben elhunyt emberek holttestét egyenesen a Glazkova utcai Igazságügyi Orvostani Irodába viszik, de ebben az esetben valamilyen okból a klinikai kórházba szállították" - mondta a névtelenséget kérő mentős a portálnak.

- mondta el, hozzátéve: "Tehát megpróbálták újraéleszteni, és valószínűleg szívleállásban halt meg. De senki nem mond semmit arról, hogy miért állt le a szíve".

A portál szerint a boncolásra még nem került sor. A családdal közölték, hogy a halál okát még nem állapították meg, és a holttestét addig nem adhatják át a hozzátartozóknak a temetésre.

A lap megjegyzi, hogy Navalnij elhunytának részleteiről keveset tudni, a nyilvánosságra került adatok pedig ellentmondanak egymásnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!