Két éve a kis Inez órákat töltött az 50 fokosra felforrósodott járműben. Hiába szállították kórházba, három nap múlva meghalt.


Hiába szóltak a gyerekek a sofőrnek, hogy ott maradt egy kislány a buszban, ő azt állítja, ezt nem hallotta - ez derült ki annak a férfinek a tárgyalásán, aki két éve a járműben hagyott egy óvodást, aki később meghalt.

A sofőrt halált okozó, foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg tavaly.

Az 57 éves kunhegyesi férfi 2022. június 7-én óvodás gyerekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. A vádirat szerint azonban a feladata végeztével nem vizsgálta át kellő alapossággal az autóbuszt, így nem vette észre, hogy a jármű utasterében ott maradt egy 4 éves kislány.

A kislány elvesztette az eszméletét, hőgutát kapott, és hiába szállították kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később meghalt.

A Tények beszámolója szerint a bíróságon egy szakértő azt mondta: a sofőrnek kötelező lett volna egy utaslistát beszerezni, illetve a felszállásnál ellenőrizni az utasokat, valamint leszállásnál is, hogy mindenki elhagyta-e a járművet. A tárgyaláson az is kiderült, a többi gyerek látta, hogy Inez fennmaradt a buszon, és ezt jelezték is sofőrnek.

- olvasta fel a bíró az egyik gyerek vallomását. Ő azt mondta, hangosabban is szólt a férfinek Inezről, a sofőr azonban azt állítja, nem hallotta ezt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!