Cáfolja a rendőrség Dúró Dóra állításait, amely szerint hétfőn a hatóság tagjai bántalmazták volna a Mi Hazánk egyik politikusát. Az országgyűlési képviselő délelőtt közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy "gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak". A párt tagjai néhány száz szimpatizánssal együtt a járványügyi helyzet miatt elrendelt lezárások ellen tiltakoztak.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság délutáni közleményében leszögezte, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják - az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.

A közlemény szerint Tanbergerrel többszöri próbálkozásra sikerült felvenni a kapcsolatot. A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar.

Koronavírus

Az oltással kapcsolatos cenzúráról és félretájékoztatásról beszél a MOK egyik megyei elnöke

Szijjártó László szerint még sosem volt ekkora veszély és veszteség.

György István: Csupán egy-két oltóponton fordultak elő tumultuózus jelenetek

Németország is felfüggeszti az AstraZenecával történő oltást


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!