Egy férfi az európai parlamenti választás előtt aláírásokat gyűjtő MSZP-aktivistákba kötött bele nemrég, bántalmazott két embert, majd elszaladt.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. április 18-án 15 óra 30 perckor egy férfi a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren odament az egyik politikai pártnak aláírást gyűjtő aktivistákhoz, és szidalmazni kezdte őket.

Az egyik önkéntest – egy 65 éves nőt – leöntötte vízzel.

"Egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához a kezében egy másfél literes üdítős palackkal. A férfi az egyik szocialista "kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel", majd hozzávágta a palackot. A férfi közben hangosan szidta az MSZP-t" - mondta az esetről az Indexnek Torzsa Sándor, a Societas elnöke, az MSZP aktivistája.

A nő segítségére siető Torzsa Sándort a támadó lerántotta a földre: "Nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott". A támadó a dulakodás után elszaladt.

A rendőrség április 26-án, pénteken reggel azt közölte, hogy a 36 éves tettest a VIII. kerületi lakásán elfogták és előállították.

A rendőrség a férfi garázdasággal gyanúsítja.

Őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatására.