Elhalasztja kislánya búcsúztatóját az anyuka, mert a Gyámügyi Hivatal elvette tőle a két fiú gyermekét.

A fiúk ideiglenes elhelyezését a hatóság több dologgal is magyarázta.

Döntésük indoklásában azt írták, hogy már korábban is voltak problémák a családdal, előfordult, hogy a gyerekek loptak, vagy rongáltak, az édesanya többször is felügyelet nélkül hagyta őket és bár tudott arról, hogy az iskolai teljesítményükkel is gondok vannak, nem foglalkozott ezzel.

Az otthonuk három éve leégett, akkor is már gondozásba vették a családot, ellenőrizték, hogy megfelelően vannak-e ellátva. A hivatal ugyan felajánlotta pszichológus segítségét is, de sem a kicsiknek sem magának nem fogadta el az anya.

A hivatal szerint ezekkel súlyosan veszélyeztette a gyerekeket. Most pedig a család szétszakadását is fel kell majd dolgozniuk. A két fiú nincs jó kapcsolatban az édesapjukkal, ezért most együtt ideiglenesen egy gyermekotthonba kerültek. Szüleik este hívhatják őket, és hetente egyszer látogathatják őket.

A gyerekek érdekében most arra törekedik a hivatal, hogy mielőbb találjanak egy olyan közeli családtagot, akinél elhelyezhetik a fiúkat, mert mindképpen ez volna számukra a legjobb megoldás.

A stáb elment a faluba is, ahol a család él. A szomszédok nincsenek jó véleménnyel az édesanyáról. Elmondásuk szerint gyakran látták a gyerekeket egyedül, volt, hogy elcsavarogtak otthonról, még Budapesten is látták őket az anyjuk nélkül.

Az édesanya most egyedül van. Azt mondja, számára most az a fontos, hogy a gyerekeit visszakapja. A fiaitól azt kérte, hogy tartsanak össze és bírják ki. Az asszony úgy döntött, hogy amíg nincs egyben a család, addig nem temeti el a kislányát.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz és Híradó beszámolója