Egymást és magukat is hibáztatják az életben maradt testvérek húguk haláláért, nyilatkozta az RTL Klub híradójának az a nő, akinek 8 éves kislánya meghalt a hétfő esti tűzben Budapesten. Zselyke a 11 éves bátyjával mászott be a MOM sportpálya tetején lévő fabódéba, ahol tüzet okoztak. A család napok óta alig alszik. Az anya most azt mondja: kisfia sem tudja felfogni, hogyan történhetett meg a tragédia.

Szerinte a fiú próbált segíteni a húgán, de már nem tudott.

A tragédia óta most először alszanak otthon a gyerekek – 8 éves húguk nélkül. A két fiú eddig kórházban volt, mert a 11 éves Dominik szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

Édesanyjuk, Anita azt mondja: most kezdi felfogni, hogy kislánya nincs többé, de gyászolni még nincs ideje.

"Nem nagyon van időm erre, mert nekem a másik két gyerekre is gondolnom kell, ha én összetörök, akkor velük mi lesz?"

A nő három gyereke a MOM sportpálya melletti játszótéren maradt egyedül hétfőn délután. Édesanyjuk először azt állította: addig hagyta őket magukra, amíg elszaladt a boltba. Tegnap már arról beszélt, hogy a közelben dolgozott, és addig leengedte őket a játszótérre.

Az édesanya szerint mindkét fia saját magát is okolja.

"Haragszanak egymásra is, rengeteg köztük most a konfliktushelyzet, tehát ezt is kezelnem kell."

Elmondása szerint Dominik azt mesélte neki, hogy Zselyke fel akarta gyújtani a bódét, és erről egy videót akart készíteni. Anyjuk szerint a fiú próbált segíteni kimenekülni a húgának, de már nem tudott.

"Még ő sem tudja felfogni, hogy hogy történhetett ez. Hiába próbálják őt beállítani bűnbakként. Én azt gondolom, hogy mi is voltunk gyerekek, csináltunk csínyeket. De ezt mindenki tudja, ha ott a szülő mellette, akkor is megtörténhet a baj."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>