Kutyája mentette meg egy kaliforniai halász életét - írta a NY Post. James White a múlthónapban a Bodega-öbölnél horgászott, mikor sikerült horogra kapnia egy hétkopoltyús tehéncápát. Körülbelül 10 percébe tellett kifognia a 180 centi hosszú állatot.


Amikor White ki akarta belőle akasztani a horgot, a cápa megharapta a bokáját.

Azonnal tiszta vér lett minden. Az első harapása az artériámat érintette. Nagyon erősen szorított

- mesélte a férfi az NBC-nek. Hiába próbálta meg magát kiszabadítani a hal nem engedett.

Darby, a kutya a férfi kocsijában ült mindeközben, de mikor White-ot meghallotta segítségért kiáltani, sikerült kinyitnia a kocsi ajtaját, és gazdájának segítségére sietett.

Az egyéves és 45 kilós eb rárontott a cápára, és megharapta a kopoltyúját, ami miatt a hal harapása csak még erősebb lett.

Mondtam neki, hogy tűnjön el onnan, mire Darby arrébbment és a cápát a farkánál fogva kezdte el húzni. Szó szerint felfutott a dombra vele, és lehúzta a lábamról

- nyilatkozta a férfi.

A férfi utána visszadobta a vízbe a cápát, ami elúszott. A horgász szerint sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha a kutyája - akit Házi Vízilónak is neveznek - nincs ott.

Az első naptól kezdve a család része. De ma már ennél valamivel több is. Ha ő nem lenne, akkor én sokkal rosszabb helyzetben lennék.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!