A 19 éves egyetemista a TikTokon számolt be az állítólagos kórházi kezeléseiről, pedig csak az otthonában alakított ki egy álkórtermet.


Az iowai Madison Russót csalással és lopással vádolják, mivel rákosnak állította be magát, a GoFundMe nevű adománygyűjtő oldalon keresztül pedig 37 ezer dollárt (13 millió forintot) kapott - írja a BuzzFeedNews.

A rendőrséget januárban értesítette több, egészségügyben dolgozó szemtanúk, akik szerint egészségügyi szempontból sok hiba volt a közösségi médiában megjelent képein.

Végül január 23-án vették őrizetbe, később 10 ezer dolláros óvadék ellenében távozhatott. Az első bírósági meghallgatása február 23-án lesz.

A St. Ambrose egyetemen tanuló Russo tényleg mindent megtett azért, hogy hihető legyen a kálváriája. Az azóta letiltott TikTok-csatornáján rendszeresen beszámolt a kemoterápiájáról és a sugárkezeléseiről. Azt állította, hogy 2022 februárjában diagnosztizálták, és élete legrosszabb napjának tartja azt a napot, amikor kiderült, hogy rákos.

Valószínűleg itt készítette a fotókat az állítólagos kórházi kezeléseiről, de valódi rákos betegek képeit is felhasználta.

A GoFundMe levette Russo oldalát, és mindegyik adományozónak visszautalták a pénzét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!