A rák után állítása szerint elvesztette az egyik veséjét, abortusza volt, és öngyilkos lett a testvére. Egyik sem volt igaz.


Márciusban leplezték le Elisabeth Finch író-producert, a Grace klinika egyik munkatársát. A nő éveken keresztül hazudott a környezetének: először azt, hogy 2012-ben egy ritka típusú csontrákkal diagnosztizálták, és két éven keresztül kemoterápiára kellett járnia. Az ügy tovább bonyolódott, mikor 2014-ben csatlakozott a Grace klinika stábjához:

Kálváriája végül a sorozatba is bekerült: Dr. Cathreine Avery karakterét, illetve egészségügyi gondjait is Finch története inspirálta. A nő tényleg betegnek nézett ki: kopaszra borotválta a fejét, rendszeresen kiszaladt hányni, alig evett, és egy álkatétert is hordott magánál.

2019-ben Finch egy traumát átélt nőket kezelő intézménybe feküdt be, ahol megismerkedett későbbi feleségével, Jennifer Beyerrel. Az ápolóként dolgozó Beyernek viszont gyanúsak lettek feleségei történetei, és kiderítette, hogy az összes egészségügyi problémája hazugság volt, és felvette a kapcsolatot a sorozat készítőjével, Shonda Rhimesszal, és elmondta neki az igazságot, amiről aztán több cikk is megjelent.

Finch most a The Anklernek nyilatkozott: többek között bevallotta, hogy soha nem volt rákos beteg, illetve a bátyja is életben van, akiről korábban azt írta a kollégáinak, hogy öngyilkos lett.

Azt mondta, nagyon élvezte a figyelmet, amikor 2007-ben megsérült túrázás közben: akkor több műtéten is átesett, hogy helyrehozzák a térdkalácsát. Mivel akkor rengeteg barátja segített neki, a gyógyulás után újra arra vágyott, hogy támogassák és körül vegyék őt az emberek.

„Egy idő után az a legnehezebb, hogy az ember követni tudja, kinek mit hazudott” – nyilatkozta. A nőt elhagyta a felesége, nem láthatja a gyerekeit, családja és barátai nem beszélnek vele, a karrierje gyakorlatilag véget ért. Most terápiára jár.

A The Anklernek azt mondta, hogy

Most abban reménykedik, hogy a korábbi kapcsolatai és munkái révén visszatérhet a szakmájába.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!