Újabb fejezetéhez érkezett a fideszes influenszer ismert színészekkel folytatott facebookos vitája. Rákay ezúttal Gryllus Dorkának szólt vissza.


Rákay Philip Gryllus Dorkának válaszolva pénteken reggel azt írta a Facebookon, nem tekinti művészetnek Schilling Árpád és Sárosdi Lilla színházi munkáit, sőt, azokat „vállalhatatlan mocsoknak tartja”, ezért soha nem lesz büszke rájuk.

A közösségi médiában kibontakozó vita Nagy Ervin és Rákay Philip között robbant ki, miután a színész a 24.hu-nak nyilatkozva kiállt a pedagógusok és a diákok demonstrációja mellett. Erre a fideszes influenszer személyeskedő Facebook-bejegyzésben válaszolt, majd Nagy sem maradt adós az odaszúrogatós reakcióval.

Az üzengetés során Rákay megemlítette a Krétakör alapítóit, az évek óta külföldön élő Schilling Árpádot és Sárosdi Lillát, akik szerinte árufeltöltőként dolgoznak Németországban. Ehhez kapcsolódóan Gryllus Dorka is beszállt a facebookos vitába, és jelezte, hogy Schilling számos európai város színházában rendezett az elmúlt években, Sárosdi pedig több francia nyelvű előadásban is játszott a színpadon.

„Szerintem legyünk rájuk büszkék, magyar ember létükre sokat értek el magyar művészként a világban. Szerintem erre az egész ország büszke lehet, szerintem legyél rá te is büszke” – üzente Gryllus a Megafon influenszerének.

Rákay pénteken reggel újabb Facebook-posztjában azt írta,

„Az a helyzet, Dorka, hogy én már csak az a maradi, mucsai, árvalányhajazós típus vagyok, akinek a művészet, s a nagybetűs színház nyújtotta katarzis nem a színpadon pohárba vizeléssel kezdődik, s nem is azzal folytatódik – ahogy a Feketeország című, minden ízében alulmúlhatatlan, abnormális, hungarofób provokációban –, hogy Sárosdi Lilla gumikesztyűs kézzel nyúlkál színész kollégái fenekében, majd ujját szereplőtársai orrába dugdossa. Vess meg érte, de számomra az sem katartikus, amikor Schilling egy száll falloszban szaladgál a színpadon” – írta Rákay.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!