A saját sorain belül keres összeesküvőket a titkosszolgálat egy Telegram-csatorna szerint.


Egy jelentés szerint az orosz titkosszolgálat a saját sorain belül nyomoz egy összeesküvés miatt, ami állítólag Vlagyimir Putyin meggyilkolására irányult – adta hírül a Mirror.

A moszkvai biztonsági szervekkel közeli kapcsolatban álló VChK-OGPU Telegram-csatorna azt állítja: nekik egy informátor beszélt egy ügynökről, aki állítólag azzal kérkedett, hogy „feladatot kapott” a „diktátor eltávolítására”.

A feltételezett ügynök az informátornak – egy 37 éves építőipari munkásnak – megmutatta szolgálati igazolványát is, és hosszan, őszintén, „szívből jövően” mesélt az orosz-ukrán háborúról és Oroszország jövőjéről. Minderre egy Moszkva közeli település karaoke-klubjában került sor, ami a titkosszolgálatok egyik bevett helyszíne.

Arról legendák szólnak, hogy a háborút kirobbantó Vlagyimir Putyint milyen extrém biztonsági intézkedésekkel védik. A hírek szerint tervezett útjait és annak célállomásait rendszeresen az utolsó pillanatokban változtatják meg, hogy ezzel is a minimálisra szorítsák egy esetleges merénylet lehetőségét.

Az orosz biztonsági szerveket pedig gyakran vádolják azzal, hogy „kiegyeznek” néhány, potenciális veszélyt jelentő terroristával, hogy aztán látványosan elfogják őket, ezzel bizonyítva hatékonyságukat az elnök védelmében.

Putyin az elmúlt időszakban feltűnően sokat mutatkozik nyilvánosan: ezeket az alkalmakat arra használja, hogy igazolja Ukrajna elleni háborúját és megfogalmazza a Nyugat elleni vádjait. Elemzők szerint hamarosan hivatalosan bejelentheti azt is: 2024-ben újra indul a választásokon a következő hatéves elnöki ciklusért is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!