A Csönded vagyok című számhoz egy igazán hangulatba illeszkedő helyszínen, a Fiumei úti sírkertben forgattak klipet. A premier időpontját szintén szimbolikus módon Mindenszentekre időzítették.


Cseh Tamás idén lenne 80 éves, ebből az alkalomból számos tisztelgés látott napvilágot az életműve előtt. A Folkfonics is ebbe a sorba állt be, mint írják, a Csönded vagyok értelmezésekor nem az egyértelmű szerelmes dal jellegéből indultak ki, inkább az emlékezésre, a nem jelen lévő szeretteink, számunkra fontos emberek néma csendjére fókuszáltak, akik ha akarjuk, csendként itt vannak velünk.

Bereményi Géza levélben kapta meg a dal szövegének első négy sorát egy 17 éves korában elhunyt fiú szüleitől. Ezeket a sorokat írta tovább, majd Cseh Tamás zseniális előadásában vált ismertté.

Ezzel a feldolgozással egy hármas Cseh Tamás-feldolgozás sorozat utolsó darabjához értek, amivel (egy időre biztosan) lezárják dalainak feldolgozását/felvételét. Koncerteken viszont továbbra is szívesen játsszák majd a dalait.

A felvétel a Tom-Tom Stúdióban készült, keverte, masterelte Dorozsmai Gergő. A klipet a Darkroom Studio csapata készítette: Jenőfi Dániel, Imre Tamás és Rytkönen Juho, akik az Indulj el egy úton, Budapest, Két karodban című klipjeiket is forgatták. A forgatás helyszíne Fiumei úti sírkert volt.

„Ezúton is szeretnénk a sírkert vezetőinek, döntéshozóinak megköszönni a lehetőséget a forgatásra. A csodálatos, megnyugtató helyszín, tágas parkos jellegével, nagyjaink emlékhelyei között tökéletesen illik ahhoz, amit a dallal közölni szeretnénk” – teszik hozzá.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!