A brit légitársaság Budapestre tartó utasainak számára elég kedvezőtlenül zárulhatott - vagy épp kezdődött - az álomnyaralás.

Ugyanis a szombaton Jordánia fővárosából, Ammánból a tervek szerint este 11 óra előtt 5 perccel Budapestre érkező járat nem tudott leszállni a vihar miatt.

A repülőgép végül Pozsonyban landolt, az utasok pedig azt az ígéretet kapták, hogy buszokkal érhetik majd el végső úticéljukat, a magyar fővárost.

Azonban erre végül nem került sor

- írta az Index egyik olvasója.

A cikkben Z.- ként említett olvasó azt is elmondta, hogy

a pozsonyi reptér információs szolgálata semmit nem tudott arról, hogy a légitársaság buszos szállítást kért volna a landolás után, a cég illetékeseit pedig nem tudták elérni.

Mivel a helyi reptér szíve megesett a pórul járt utasokon, önszorgalomból próbáltak buszt keríteni, ám nem jártak sikerrel. Így nem maradt más hátra, minthogy az emberek - többen kisgyermeküket kézen fogva - egyénileg próbáltak Magyarországra jutni.

A szerencsésebbek autót béreltek, vagy ha a pénztárcájuk engedte, taxival indultak útnak, míg mások a helyi pályaudvar 5:53-as vonatára váltottak jegyet.

"De még lehet, hogy maradt 2-3 ember a pozsonyi reptéren, aki a csodára vár"

- írta a nehéz éjszakában osztozó Z. vasárnap reggel 9 órakor, miután a vonat fél óra késéssel elindult Budapestre.

"Egy maroknyi emberrel zötyögünk vonattal a Keleti felé, kimerülten, étlen-szomjan. Mindent összeszedve kb. 12-14 órája vagyunk úton."

- számolt be a portál olvasója.