Több utas is arra panaszkodik, hogy a MÁV Cegléden hagyta őket kedden este, miután egy baleset miatt órákig akadozott a vonatközlekedés a Budapest-Szeged vonalon - számolt be róla az RTL Híradó.

Kedd este Vecsés-Kertekalja állomásnál a síneken ragadt egy autó, rövid időn belül pedig két vonat is belerohant. A sofőrnek nem esett baja, mivel még időben ki tudott szállni a kocsiból, a vonatközlekedés viszont órákra megbénult. Ez okozott galibát azoknak a vonattal közlekedőknek is, akik Cegléden ragadtak.

Az egyik pórul járt utas az RTL Híradónak mesélte el a történteket. A férfi Kőbánya-Kispest vasútállomásról Kiskunfélegyházára szeretett volna utazni, Kőbányán pedig elmondása szerint semmilyen információt nem kaptak a fennakadásokkal kapcsolatban.

A MÁV akkor azt közölte, hogy a személyvonatok utasait pótlóbuszok szállítják majd, de az emberek hiába várták ezeket. Közben a Facebookon próbálták egymást informálni. Végül a vasutasok azt javasolták az RTL Híradónak nyilatkozó férfinak és másoknak, hogy menjenek a Nyugati-pályaudvarra, mert onnan kerülőúttal járnak vonatok Szegedre.

hirdetés

Felszálltak egy olyan járatra, amiről azt mondták nekik, hogy Cegléden át kell szállni egy másikra, és azzal mehetnek tovább Szegedre, ám amikor Ceglédre értek, ott már azt közölték, hogy onnan nem megy vonat Szegedre.

Ekkor már este 10 óra volt, és mivel más lehetőségük nem volt, ismerősök segítségével, autóval jutottak haza.

Az RTL Híradónak nyilatkozó utas szerint nem a késésekkel volt a baj, hanem azzal, hogy nem tájékoztatták őket megfelelően, ráadásul otthagyták őket Cegléden.

A MÁV az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a MÁVINFORM honlapján és Facebook-oldalán folyamatosan, 5-10 percenként frissített tájékoztatást adtak, az RTL Híradónak pedig azt is elmondták, hogy volt egy intercity járat, ami 22:21-kor indult Ceglédről Szegedre, erre pedig többször is felhívták az utasok figyelmét a ceglédi állomáson.

A pórul járt utasok egyike szerint azonban egyik állomáson sem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezért a férfi feljelenti a vasúttársaságot.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés