A humorista beszélt a NER közeli sztárok és a Heim Pál Gyermekkórháznak juttatott pénzek közti különbségekről és a Nobel-díjas tudósok sikerére rátelepedett politikáról is.


Ismét friss videóval jelentkezett kedden Pottyondy Edina, aki természetesen nem hagyhatta szó nélkül az elmúlt hét egyik legizgalmasabb magyar közéleti-kulturális jelenségét, Azahriah tripla arénás koncertjét és az azokra adott reakciókat.

Videója elején a stand up-os a NER közeli popzenészeknek és a Tiborcz Istvánhoz közel álló cégeknek juttatott Szerencsejáték Zrt.-s százmilliókat hasonlítja össze az ugyaninnen a Heim Pál Gyermekkórháznak adott 5 millió forintos támogatással.

Pottyondy ezután élcelődött egy sort a legújabb kormányzati győzelmi propagandán, ami egyértelműen az egész ország sikerének próbálja beállítani Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díját. „A jövő Karikó Katalinja és Krausz Ferencei ma jó eséllyel Bécsben, Münchenben, Amszterdamban, Londonban vagy Amerikában élnek – ahogy a jelen és a múlt Karikó Katalinjai és Krausz Ferencei is” – jegyzi meg a youtuber.

Edina itt idézi Krausz Ferencnek az állami M5 kulturális csatornának adott interjúját, amelyben a Nobel-díjas fizikus a politikusoknak üzent, hogy becsüljék meg jobban a tanári szakmát, mert amennyiben nem teszik, „egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink – és ez még a legkisebb baj”. Azt a humorista is megjegyzi, hogy Krausz ezen mondatai kimaradtak az állami hírügynökség tudósításaiból.

Pottyondy itt tért át Azahriah sikerére. Megjegyzi, hogy a fiatal zenész hatalmas teljesítménye mögött egy fillér állami támogatás sem volt, sőt Azi nem egyszer fogalmaz meg zenéiben kritikát a jelenlegi országvezetés felé. Felrója azt is, hogy amikor érkezett néhány kritika a fiatal sztár irányába, azonnal megvédte őt Majka és Tóth Gabi is.

– mondja ki sommás véleményét a volt politikus.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!