A Belvárosi Betyárok új klipjének szereplői egy ismerős, mégsem létező mese hősei. Az Akusztik Stand Up produkció pedig kivételesen egy Petőfi-vers megzenésítésével rukkolt elő.


A Belvárosi Betyárok zenekar és az Akusztik Stand Up produkció ugyanarra a napra időzítette új klipjének premierjét.

A két videónak több közös pontja is van – mindkettő rajzolt univerzumban játszódik (ugyanaz az illusztrátor is dolgozott a grafikai elemeken, Kapcsa Tamás), a dalok és a vizuál is sok humorral készült, a legfontosabb egyezés pedig, hogy mindkét zenekar Váray László dalszerző tollából született.

Álló malom

Hét nagylemez dalai közül az Álló malom című track mindössze a második, amelyik szövege hozott anyag. Koncerteken már több vendég-dal is beépült a repertoárba, de stúdió felvételen ez a második a sorban, így is tökéletesen illeszkedik a zenei univerzumba, ahol a két produkció cirkulál.

Az Álló malom egy gitár-banjo-rezonátoros gitár alapra írt country-blues dal, amit a basszus-dob alap és a fúvós szekció mégis a funky világába repít. Leírva talán furcsán hat a hangszerelés és a stílusjegyek palettája, de a felvétel tökéletesen egyben van.

A legnagyobb érdekesség, hogy ez egy versmegzenésítés, egész pontosan Petőfi Sándor 1844-ben írt, Az én torkom álló malom című verse az alapja. A klip valójában egy ügyesen szerkesztett, szórakoztató szövegvideó.

A dalban közreműködő zenészek:

Váray László - ének, gitár, banjo, mandolin, dob, basszus- és rezonátoros gitár

Alasztics Balázs - szaxofon

A bizonytalan királyfi

A Belvárosi Betyárok új klipjének szereplői egy ismerős, mégsem létező mese hősei. Egy királylány, a sárkány, aki elrabolta őt és a királyfi, akinek meg kellene menteni a lányt. A királyfi a zenekartól és a királylánytól is megkap minden segítséget a mentőakcióhoz, de ahogy a dal címéből kiderül, hiányzik belőle valami plusz ehhez az akcióhoz.

Mintha a dal is az 1600-as évekből pottyant volna közénk - dallama, csembaló és akusztikus gitár kísérete barokk reneszánsz korba repíti a történetet. A rajzolt szereplők, az előadás és a kifacsart történet is remek humorforrás – ahogy a Belvárosi Betyárok korábbi dalait, ezt is minden korosztálynak ajánlják.

A dalban közreműködő zenészek:

Váray László - ének, gitár

Paku Patrícia - ének

Almann Gergő - csembaló

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!