A Fák nem hajolnak el című számhoz képkockánként, részben klasszikusan papíron, részben számítógépes fázisrajzokkal készült videó. Mindez Laci nemsokára érkező szólólemezét vezeti fel.


Hamarosan megjelenik Váray László Az utazó című szólólemeze, amelyről az akusztkus blues, bluegrass elemeiből építkező A fák nem hajolnak el című dalt még 2021 végén vették fel.

A zongora, nagybőgő, hegedű, bendzsó és akusztikus gitár hangszerelésben készült felvétel az első track a lemezen, egy érkező nagy viharral, égi háborúval szimbolizálja egy valóságos háború közeledtét – mindez különös előjelet kap a tavaly februárban kirobbant orosz-ukrán konfliktus fényében.

A most bemutatkozó klip régi idők animációinak képi világát eleveníti fel, képkockánként, részben klasszikusan papíron, részben számítógépes fázis rajzokkal készült. A képek a dal szimbolikáját követik, mégis, a ‘régies’ technika miatt a töredezett mozgással érdekes módon mozog együtt a sodró lendületű dallal.

A lemez februárban jelenik meg digitális formában, a Gryllus Kiadó gondozásában. Váray Lászlóval 2021 őszén készített interjúnk itt olvasható:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!