A Szerelemkert című előadás a szerelem különböző formáit mutatja be néptánccal, egy látványos és érzelemdús estét ígérve a Nemzeti Táncszínházban.

Ha szereted a táncot, a színpadi varázslatot és az érzelmek sodró erejét, akkor van egy program, amit semmiképpen ne hagyj ki! Október 3-án a Nemzeti Táncszínház színpadán debütál a Duna Művészegyüttes legújabb produkciója, a „Szerelemkert”, amely a szerelem színes világát tárja elénk, mindezt a néptánc varázslatos formanyelvén. Ez az előadás nemcsak a romantikáról szól – sokkal mélyebb, összetettebb és univerzálisabb. A szerelem ugyanis nem csak két ember között létezhet. Lehet az a művészet, a hagyomány, a néptánc, vagy akár az élet iránt érzett rajongás is.

Miről szól a Szerelemkert?

Az előadás központi témája a szerelem, de messze túlmutat a megszokott kereteken. Juhász Zsolt, az együttes művészeti vezetője és a válogatás műsor megálmodója szerint a szerelem az életünk meghatározó része, egy olyan érzés, ami fiatalságunktól időskorunkig végigkísér minket. A „Szerelemkert” nem csak a férfi és nő közötti szerelmet mutatja meg, hanem azt az érzelmet is, amit az előadók és alkotók a néptánc és a hagyományok iránt éreznek. Ez a tisztelet és szeretet minden mozdulatban, minden koreográfiában megjelenik. A táncok, amelyeket láthatsz majd, régi, nagynevű koreográfusok művei, akiket már régóta nem láthattunk színpadon – most új köntösben térnek vissza, izgalmas, friss értelmezésben.

Klasszikus koreográfiák újragondolva

A „Szerelemkert” nem pusztán egy válogatás korábbi sikerművekből. Az előadás célja, hogy új fényben mutassa meg a régi koreográfiákat, és olyan látványvilággal, új interpretációval tárja a nézők elé, ami frissességet és kortárs érzetet visz a produkcióba. A koreográfiák mind a szerelem különböző formáit és megélését mutatják be, ugyanakkor tükrözik az alkotók és az előadók szenvedélyes kapcsolatát a tánchoz, valamint a néptánc iránti elkötelezettségüket.

A műsorban több nagynevű koreográfus rég nem látott művei kerülnek bemutatásra. Köztük lesz Kiss Ferenc és Mosóczi István Szerelem című koreográfiája, amely már önmagában is egy érzelmi hullámvasút, valamint Ifj. Csoóri Sándor és Szigeti Károly Botoló című alkotása. Emellett Pál Lajos és Juhász Zsolt Fehér pár, Kiss Ferenc és Mucsi János Amazonok, Kiss Ferenc és Foltin Jolán Kalitka, Vajda János és Györgyfalvay Katalin Just for you, Kiss Ferenc és Juhász Zsolt Tavasz, tavasz című darabja, valamint Lajkó Félix és Juhász Zsolt Kézfogó című koreográfiája is színpadra kerül.

Miért lesz különleges ez az előadás?

Az előadást nemcsak a válogatott koreográfiák teszik különlegessé, hanem az is, ahogyan ezek összekapcsolódnak egy egységes, tematikus produkcióvá. A látványvilág, az új jelmezek, a fények mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy igazán korszerű, izgalmas művet láthasson a közönség. Az előadás egyetlen történeti szálra fűzi fel ezeket a koreográfiákat, mégpedig egy varázslatos szimbólum, a szerelem istennője, Aphrodité alakja által, akit a Junior Prima díjas Fekete Borbála énekesnő jelenít meg. Az ő csodálatos hangja és karizmája adja meg az összekötő elemet a különböző művek között, mintha maga Aphrodité vezetne minket végig a szerelem különböző állomásain.

Kinek szól?

Mindenkinek szól, aki szereti a táncot, a művészetet és a kultúrát. A „Szerelemkert” olyan produkció, ami egyesíti a hagyományt és a modern művészetet, így akár a néptánc rajongója vagy, akár csak egy szép estét töltenél el, garantáltan megtalálod benne azt, amit keresel. A szerelem mindenki számára ismerős érzés, ezért az előadás könnyen kapcsolódik a közönséghez, kortól és ízléstől függetlenül.

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!