Legenda és művészet találkozik a december 28-i kortárs néptáncszínházi produkcióban, ami Makovecz Imre emlékét is megidézi.

Ismét fantasztikus produkcióval lép színpadra a Duna Művészegyüttes. A Héttorony című kortárs néptáncszínházi előadással Makovecz Imre emléke előtt tisztelegnek a Nemzeti Táncszínházban december 28-án.

Ha átélnéd a magyar kultúra varázsát és szeretnél egy különleges élmény részese lenni, ne hagyd ki a lenyűgöző produkciót. Mi már alig várjuk az előadást!

A Héttorony legenda szimbolikája a magyar kultúrtörténetben is számos alkalommal feltűnt. A Héttorony - vagyis Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor - kincse nem más, mint a Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete, kreativitása és a nagy elődök szellemi hagyatéka. E kincsek között tartjuk számon Makovecz Imre életművét is. (Ezt bizonyítja, hogy az általa tervezett épületben rendezik meg 2002 óta a Héttorony építészeti és világzenei fesztivált.)

A Nemzeti Táncszínházban a Duna Művészegyüttes művészei összefonják a Kárpát-medence tornyait, és újjáélesztik a kulturális örökségét. Ez a kortárs néptáncszínházi produkció egyedi módon ötvözi a táncot és zenét, megidézve a Mester emlékét és a Héttorony legendáját.

A koreográfusok és tánckarvezetők kreativitása magával ragadó élménnyé teszi az előadását, melynek nemcsak a tánc, hanem a zene és a látvány is fontos elemei. Az előadásban szólistaként közreműködik Vecsei H. Miklós, a zenei kíséretet a Duna Művészegyüttes állandó zenekara, a Göncöl zenekar és az Etnofon Zenei Társulás adja. A rendezvény zeneszerzője és zenei rendezője Kiss Ferenc. A jelmezekkel Túri Erzsébet, a látvánnyal pedig JuZso teremt különleges atmoszférát.

Csatlakozz hozzájuk, és éld át a magyar kultúra egyedülálló szépségét és gazdagságát a Duna Művészegyüttes lenyűgöző Héttorony előadásában!

A december 28-i előadásra jegyek kaphatók a Nemzeti Táncszínház hivatalos weboldalán: Jegyvásárlás itt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!