Még október 1-jén számolt be a TV2 hírműsora arról, hogy László Csaba, ellenzéki polgármesterjelölt korábban szexuálisan zaklatta egyik kolléganőjét. A riportban megszólalt egy felismerhetetlen nő is, aki azt állította, hogy 2012-ben László többször is hatalmával visszaélve molesztálta őt és erőszakoskodott vele.

Az azóta megválasztott újbudai polgármester helyreigazítási pert indított a tévétársaság ellen, amit kedden első fokon meg is nyert, írja a 444.

hirdetés

A 11. kerületi polgármester azután terelte jogi útra az ügyet, hogy a Tények állításait teljesen légből kapottnak minősítette, és ezért helyreigazítási kérelmet nyújtott be a csatornához, amit nem közöltek.

A perben a tévé végül a bíróság felszólítása ellenére sem vitt tanút a tárgyalásra, vagy mutatott be közvetett vagy közvetlen bizonyítékot a nő állításainak alátámasztására.

László jogászai úgy értelmezték a csatorna védekezését, hogy a riportban szereplő nő statiszta lehetett.

A TV2 így indokolta védekezését: "...a riportalany álláspontját ismertetjük az ügyben, de tényként nem állítjuk, hogy az eset valóban megtörtént." Kiemelték azt is, hogy László helyreigazítási kérelme nem pontos és egyértelmű.

A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében László kérelmét megalapozottnak találta, és helyreigazítás közlésére kötelezte a csatornát.