Egészen sajátos beszélgetést vezetett elő a műsorvezető a Márki-Zay Péterrel készített interjú közben.


Tizenhárom év után hétfőn visszatért műsorvezetőként a képernyőre Pálffy István, aki hétfőtől a Hír TV Napi aktuális című műsorában beszélget a meghívott vendégekkel – írta meg a Telex.

Az első adásában Pálffy vendége Márki-Zay Péter egykori miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármester volt, akivel egészen sajátos beszélgetést sikerült elővezetni.

A műsorvezető Márki-Zay pártjáról, a Mindenki Magyarországa Néppártról kérdezte a politikust, köztük arról az öt témáról, ami Márki-Zay szerint megkülönbözteti őket a többi párttól.

Amikor ez szóba került, Márki-Zay a katás vállalkozókat, a tanárokat, a rendvédelmi dolgozókat, illetve Hadházy Ákost hozta példaként, aki képviselőként sokáig nem tehette le az esküjét. Ezután következett az emlékezetes párbeszéd.

– mondta Márki-Zay Péternek Pálffy István.

Márki-Zay Péter: Miért kell türelemmel kell lenni a pedofília felé?

P. I.: Azért, mert minden beteggel szemben türelmesnek kell...

MZP: Elnézést, egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal.

P. I.: Az is egy mentális betegség.

MZP: Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával.

MZP: Nem lehet kérdés, hogy a pedofilokkal szemben a gyermekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás. Számomra teljesen elfogadhatatlan az, hogy Peruból egy fideszes nagykövetet hazahoznak, hazamenekítenek a büntetés elől, majd itt szabadon rábocsátják a magyar gyermekekre, egy bűnöző pedofilt, négyszázezer forint pénzbírsággal.

P. I.: Ez megint egy másik, egy konkrét régi ügy. Itt az aktualitásoknál maradjunk, ha szabad kérni...

A műsorvezető innentől témát váltott, és más irányba terelte a beszélgetést. Pálffy István egyébként 13 év után tért vissza a képernyőre, miután volt a KDNP országgyűlési képviselője, majd dublini magyar nagykövet is.

Itt lehet visszanézni az igen meglepő beszélgetést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!