A fideszes városvezető szerint nem csak orvosokat, beteghordókat is kirendelnek a miskolci kórházba.


Már tavaly decemberben írtunk róla, hogy Sátoraljaújhely fideszes polgármestere élesen bírálta az új egészségügyi törvényt. Szamosvölgyi Péter akkor azért emelte fel a hangját, mert a centralizációnak köszönhetően egyes napokon a fekvőbeteg-ellátásért a 85 kilométerre lévő Miskolcig kell utazni a városban és környékén élőknek. Most a Zemplén FM-nek adott interjújában arra panaszkodott, hogy "orvosokat, beteghordókat visznek el a kórházból".

Mint mondta, a szülészetnél, a sebészetnél, illetve a traumatológiánál vannak üres foltok, amikor nincs ügyelet. Ez pedig szerinte az orvoshiánnyal magyarázható. Korábban azt ígérték nekik, hogy amikor a kórházat a megyei intézményhez csatolják, oda irányítják majd az orvosokat.

A megyei intézmény az RTL Híradó megkeresésére tagadta ezt. Szerintük az ott dolgozók több száz munkaórával segítik naponta a városi kórházak, így a sátoraljaújhelyi kórház működését is.

Az Orvosi Kamara borsodi elnöke az RTL Híradónak azt mondta, az egész megyében jelentős az orvoshiány, Sátoraljaújhelyen pedig nagyobb mértékben van jelen ez a probléma. Neki is tudomása van arról, hogy éppen ezért rendeltek ki oda a megyei kórházból orvost.

A Híradónak nyilatkozó egészségügyi közgazdász szerint, ha nem is minden városban, de országos szintű problémát okozhat, hogy a városi kórházak a megyei központi kórház irányítása alá kerültek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!