A centralizációnak köszönhetően egyes napokon a fekvőbeteg-ellátásért egészen Miskolcig kell utazni.


A sátoraljaújhelyi Erzsébet kórház néhány napja bejelentette, hogy a szülészeti-nőgyógyászati osztályán a régóta fennálló szakorvoshiány miatt a teljes körű fekvőbeteg-ellátás nem biztosítható tovább, ezért hétvégén és ünnepnapokon az érintett páciensek többségét Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya látják majd el.

Emiatt a helyzet miatt emelte fel a hangját Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely kormánypárti polgármestere, aki bejelentette, hogy a kormányhoz fordul segítségért – írta meg a Népszava.

Szamosvölgyi kritizálta az új egészségügyi törvény centralizációját, de a megyei kórházvezetést is. Szerinte az Erzsébet Kórház „a térség mostohagyereke”.

– írta a lap megkeresésére a helyi kórház. Hozzátették: „Tekintettel az alacsony ügyeleti esetszámra, valamint az orvosok munkaterhelésére, a betegellátás biztonsága érdekében döntöttünk úgy, hogy a hétvégén a helyi kórház orvosi kara két főből álló megerősített készenlétet ad”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!