A konfliktus az után alakult ki, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadta az ülés napirendjét.

Mint arról beszámoltunk: nem tudja megtrollkodni az ellenzék a “rabszolgatörvény” elfogadását.Villámgyorsan reagált a kormányoldal és Kövér László házelnök a 2925 ellenzéki módosítóra: obstrukcióra és a képviselői jogokkal való visszaélésre hivatkozva egyetlen gombnyomással szavaznak a közel háromezer javaslatról – így foglalt állást fideszes többséggel az igazságügyi bizottság.

Kövér László házelnök kérésére az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága egy eseti állásfoglalást fogadott el a ma délben váratlanul összehívott ülésén: eszerint az ellenzék mégsem tud obstruálni és mégsem tudja széttrollkodni a keddi és a szerdai szavazásokat, például a „rabszolgatörvényről”, hiszen a napirendi pontokhoz váratlanul benyújtott 2925 MSZP-s, DK-s és párbeszédes módosító javaslatokról nem egymást követően voksolnak a parlamenti ülésen, hanem egyetlen gombnyomással.

Ezt az Országgyűlés is megszavazta, ezt követően éles ügyrendi vita alakult ki a Házban, amit követően – a Mi Hazánk képviselői kivételével – az ellenzéki képviselők elhagyták a parlament üléstermét. Z. Kárpát Dániel, akié az első interpelláció lett volna, nem volt hajlandó elmondani azt, hanem a többi ellenzéki képviselőhöz csatlakozva elhagyta az ülést, amely így kormánypárti interpellációkkal folytatódott.

Forrás:

http://www.atv.hu/belfold/20181210-botrany-a-parlamentben-kiabalas-es-sipolas-utan-kivonult-az-ellenzek/hirkereso


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!