Egyebek közt azzal érvelt, hogy Ukrajna nagyon korrupt ország. A francia lapnak pedig külön kiemelte, hogy Ukrajna csatlakozása azonnal tönkretenné az EU mezőgazdaságát.


Orbán Viktor csütörtökön tett párizsi látogatást, és adott egy interjút a Le Pointnak. Újra kijelentette, hogy ellenzi a Kijevvel való uniós csatlakozási tárgyalások megkezdését, de utalt arra is, hogy nyitottak a kompromisszumokra más kérdésekben - írta a Guardian.

Kitartott amellett, hogy Magyarország ellenzi az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdését, mert Ukrajna nem áll készen, valamint szerinte rossz hatást gyakorolna az unióra a csatlakozás.

A magyar kormányfő vitatta az Európai Bizottság értékelését, amely szerint Ukrajna előrelépést tett.

Orbán azzal is érvelt, hogy Ukrajna elfogadása többletköltségeket jelentene az EU költségvetése számára – és súlyos következményekkel járna az agrárpolitikára nézve.

„Ukrajna nagy ország, erős mezőgazdasággal. Ha beengedi ezt a mezőgazdaságot az európai rendszerbe, másnap tönkre fogja tenni. A mezőgazdasági támogatási rendszerünk átalakítása nélkül nem engedhetjük be őket. A következmények szörnyűek lesznek.”

Orbán viszont rugalmasságot mutatott más politikai kérdésekben:

Ezért nem akarok megegyezésre jutni az ukrán kérdésben, de továbbra is teljes mértékben készen állok arra, hogy más kérdésekben megtegyem.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!