Balog Zoltán nem szólt a miniszterelnöknek a miniszter szerint. Korábban a DK azt állította, igazságügyi minisztériumi forrásaik szerint Orbán Viktor döntött az ügyben.


A Népszava kérdésére Gulyás Gergely cáfolta a kormányszóvivői tájékoztatón, hogy Orbán Viktor a botrány kirobbanása előtt tudott volna a bicskei igazgatóhelyettesnek adott kegyelemről.

- mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette, a kormány egyik tagját sem értesítette Varga a kegyelemről. Kivételes esetekben előfordulhat ilyesmi, de ez nem volt ilyen.

A Demokratikus Koalíció korábban azt állította, hogy igazságügyi minisztériumi forrásaik szerint

Szerintük ez összecseng Orbán Viktor korábbi gyakorlatával, miszerint „kényes” kegyelmi ügyekben korábban is a miniszterelnök hozott döntést. Példaként Kunos Péter 1998-as ügyét hozták fel, amikor Dávid Ibolya akkori igazságügyi miniszter szintén Orbán Viktorral egyeztetett, mielőtt megtagadta a kegyelmi kérvény ellenjegyzézését.

A DK azt állítja, most is konfliktus volt Novák Katalin és Varga Judit között, „de Orbán más döntést hozott az igazságügyi miniszterrel történt egyeztetésen”, és arra utasította, adja meg a kegyelemhez szükséges aláírást.

Ezt a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan már korábban is tagadta.

- írta.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!