A Tisza Párt elnöke szerint nem a propagandisták, hanem a meteorológusok felelősek a Fidesz rossz eredményei miatt.


Úgy tűnik, Orbán Viktor is teljes erővel belevetette magát a munkába a nyári szünet után. A VSquare oknyomozó portál hírlevele szerint a Fidesz vezére komolyan fontolgatja a „kormányzati propagandagépezet” átalakítását Magyar Péter és a Tisza Párt miatt. A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása alapján ugyanis a Fidesz 43 százalékánál már csak 4 százalékkal van lemaradva a Tisza Párt, ami nem csekély szorongást keltett a kormány háza táján.

Egy kormányközeli forrás szerint Orbán úgy látja, hogy az EP-választási kampányban nem sikerült igazán betalálniuk a választóknál, és változásra van szükség. Hiába nyertek június 9-én, a 44,9 százalékos eredmény a valaha volt legrosszabb uniós szereplésük, amit a pártban nem kezelnek félvállról.

A VSquare arról is beszámolt, hogy a várható átalakítás a Fidesz legfontosabb propaganda eszközeit is érintheti: a közmédiát, a Magyar Nemzetet, az Origót és a Megafont. Orbán láthatóan nem elégedett a jelenlegi kommunikációval, és úgy érzi, valahol elcsúszott a gépezet.

Két másik kormányközeli forrás szerint Orbán a szokásos kötcsei találkozón is hangoztatta a médiával kapcsolatos aggályait. Szerinte a kormány propagandistái nem voltak elég hatásosak, hogy megfékezzék a Tisza Párt térnyerését, és ebben látszik a fő probléma.

A hírre már reagált Magyar Péter is. A Tisza Párt elnöke Facebook-bejegyzésében azt írja:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!