Megírtuk a Népszava információira hivatkozva ma mi is, hogy feloldották a látogatási tilalmat az idősotthonokban, de nem verték nagydobra az intézkedést karácsony előtt valamiért.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője közölte, hogy

továbbra is érvényben van a látogatási tilalom az idősotthonokban. Kiderült, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos csak ajánlást tett ennek feloldására, de hivatalosan még nem döntöttek róla.

Galgóczi Ágnes tájékoztatása szerint karácsony előtt meg fogják teremteni annak lehetőségét, hogy az otthonokban lakók és szeretteik találkozhassanak, hamarosan döntés születhet erről.

hirdetés

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a Facebook-oldalán azt írta, szerinte azért értette félre az egész sajtó és mindenki más is, mert szerinte direkt hozott mindenkit ilyen helyzetbe a kormány, amely ki akar bújni a felelősség alól.

"Müller Cecília kiadott egy ajánlást, hogy oldják fel a tilalmat. Ezt értette félre a sajtó, és a teljes magyar közvélemény. Azért értették félre mert félreérhető, mert előkészítetlen és átgondolatlan. Mert csak a ködösítés megy, miközben minden felelősség az intézményvezetők vállát nyomja.

Mert ez a kormány egyszerre tilt és enged, hogy ne legyen felelősségre vonható, hogy senki ne kérdezze meg, hogy kinek a lelkén szárad ez a borzalmas helyzet?!

Amit csinálnak, az kegyetlenség. Kegyetlenek az idősekkel, akik várják a rokonaikat most, és szívtelenek a hozzátartozókkal, akik ünnepi díszbe öltöztették a lelküket, és végre elindultak együtt ünnepelni."

Gy. Németh kijelenti, hogy a hatályos szabályzás és a fővárosi protokoll szerint járnak el, tehát zárva tartanak.

"A fővárosi intézmények betartják a hatályos jogszabályokat, zárva tartanak. Budapestnek van szakmai protokollja. Mi akkor sem pánikolunk, ha a kormány teljesen kiszámíthatatlan helyzeteket állít elő, mert felkészültünk.

Városvezetőként pedig a járványhelyzet kezelése mellett azzal is kell foglalkoznom, hogy elrejtett ajánlásokat böngésszek, és egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat olvassak, mert ez a kormány alkalmatlan arra, hogy kormányozzon, hogy világos, szakmailag alátámasztható döntéseket hozzon."

Káosz. Fejetlenség. Pánik.

Gyorsan bejárta a sajtót az örömhír, hogy már lehet látogatni az idősotthonokban élő...Közzétette: Gy. Németh Erzsébet – 2020. december 16., szerda



hirdetés